EN
Nu boeken
  • (+31) 6 513 782 71
  • welkom@onderdeappelboom.nl
Over ons

Het ontstaan van een Living en een multi-functionele fit-ruimte

  •  21 september 2021
  • Alice Somer

Sinds een paar maanden wordt bij ons boven in de Deel,  flink gewerkt aan de verfraaiing van onze boerderij. 

De kap van de boerderij wordt geïsoleerd en er zijn royale tuimel ramen geplaatst in het dak, hierdoor onderstaat een zee van licht en ruimte. Modern, ruimtelijk en met behoud van oude details en oude balken. Met elkaar creëerden we een plan, een ontwerp met als bedoeling het pand energie efficiënter  te maken en tegelijkertijd extra ‘levens ruimte’ te genereren en om te delen in mooie ideeën. Met elkaar en ook met anderen. 

De grote zolder is nu verdeeld in twee afzonderlijke, royale delen met daarin nog elk een fraaie vide. Aan de ene kant ontstaat een  ‘chill’ ruimte, voor gezamenlijk gebruik. Daar delen we een bibliotheek, een gym en ruimte om  films op groot doek te ‘beamen’ en streamen. Een paar dagdelen per week wordt de ruimte ook ingericht als yoga studio en geeft Suus hier vandaan haar lessen; zowel in *groepsverband als online. 

Aan de andere kant, boven ‘De Deel’ begint een prachtige woonkamer  te ontstaan,  daar zullen  Jet en Suus intrekken. Hier ontstaat een authentieke living met vide, met stedelijke allure en tegelijkertijd met uitzicht op veel groen, de fruitbomen, en de kippen in de boomgaard.

En zo ontvouwt zich iedere keer weer een stukje van alle plannen en dromen die we hebben en die we stap voor stap verwezenlijken.

Het wordt prachtig, maar voorlopig wordt nog volop getimmerd, gezaagd en geverfd. Het vraagt nog even geduld en ook wel doorzettingsvermogen.

De hoop is dat er met kerst een boom zal staan en met glühwein wordt geproost op een nieuw gezond en mooi seizoen, dat wederom vol zit met grootse plannen …

*Naast de vaste groepjes vanuit de community ‘Yoga for Friends’ kunnen ook altijd gasten uit het Natuurhuisje en passanten,  aanschuiven op de mat. Er worden regelmatig yoga lessen aangeboden.

 

Meer blogs

Blog

Grote bromtol

15 oktober 2020