EN
Nu boeken
  • (+31) 6 513 782 71
  • welkom@onderdeappelboom.nl
Blog

Corona verstekelingen in de B&B

  •  14 oktober 2020
  • Alice Somer

Verstekelingen aan boord in Corona-tijd,

In onze B&B ‘Onder de Appelboom’ huisden in het voorjaar onverwachts onze dochters uit Amsterdam. Vanwege de Corona crisis ontvluchtten zij hun studentenhuis en installeerden zich met laptops -op veilige afstand- in het knusse huisje achter onze boerderij. Onze gezellige B&B die volgens onze agenda  vol stond met gasten die wij in de watten zouden leggen met vers gelegde eitjes en warme broodjes uit de oven.

De Corona crisis bepaalde anders. De wereld in de tang van een ongrijpbaar virus…

Het was een bijzondere tijd, het leven hier op de boerderij gaat door. Altijd. Het gras moet gemaaid, de bloesem bloeit door, de kippen leggen eieren, de bloesem in de boomgaard geurt in al haar glorie  en in de moestuin komen de verschillende gewassen boven de grond uit. Hier in dit vriendelijke Drentse dorpje Garminge heb je eigenlijk nauwelijks besef van alm die ellende die zich afspeelt, in de wereld en dicht bij huis.

Onze wereld staat in brand. En ondertussen hebben wij het voorrecht om hier in deze omgeving van de nood een deugd te maken en onze kinderen om ons heen te hebben. Te genieten van de onverwachte ‘quality-time. Met elkaar pingpongen, taarten bakken en kletsen bij het vuur. En… Ondertussen word er ook keihard doorgebuffeld. Gewerkt en gestudeerd via Zoom en HangOut. 

Ondernemen vraagt misschien wel meer dan ooit, om creatief te denken, flexibel te handelen en je kunnen verhouden tot de -nieuwe- situatie. Met alle onvoorspelbare vooruitzichten is dat ‘best pittig’. Het vraagt wat, van iedereen, maar hier op ‘Hoeve de Samenwerking’ beseffen we dat wij dit kúnnen. Gelukkig. 

Maar de aanleiding van dit ongebruikelijk ontspannen leven blijft een zeer ernstige.

De media die ons iedere dag slecht, slechter nieuws brengen. De wanhoop van oudere eenzame mensen. Een overbelaste gezondheidssector vanwege het ongrijpbare virus dat om zich heen raast. Horeca, middenstand, zzp-ers en kunsten sector, wat blijft er over na deze crisis. En wat is  dat; het leven ná de crisis? We weten het niet! We wiebelen net als iedereen tussen hoop en vrees. 

En tussen al deze zorgen door: stropen we de mouwen weer op. De dochters gaan weer -deels- richting stad of zoeken een plekje in de boerderij, er is ruimte genoeg

Wij maken ons hier op voor de volgende fase: 

Onze gasten zijn weer welkom Onder de Appelboom.

We staan in de startblokken om jullie te verwennen. Ruimte en rust aan te bieden, even een weekendje of een dagje afstand nemen van de drukte. Het media geweld. Terugtrekken op het platteland, je laven aan de natuur en bij te tanken op het platteland… wees welkom. De ‘vier herbergiers’ zijn er weer klaar voor!

*Vanzelfsprekend zijn we toegerust op de nieuwe hygiëne voorschriften. En de anderhalve meter afstand is hier een vanzelfsprekendheid…

Wees Welkom… op de Drentse Hooglanden en geniet van onze ‘anderhalvemeter’ gastvrijheid!

Meer blogs

Blog

Vier Land-Ladies

15 oktober 2020
Blog

Yoga Flow Class

09 oktober 2020