EN
Nu boeken
  • (+31) 6 513 782 71
  • welkom@onderdeappelboom.nl
Blog

Hoopvol duiken we het nieuwe jaar in... 2021 here we come!

  •  03 februari 2021
  • Alice Somer

Wat laten we allemaal een heftig en bijzonder 2020 achter ons. Een jaar in het teken van die enorme pandemie die Corona heet en de hele wereld in zijn greep heeft. We realiseren ons hoe wij met ons vieren in Garminge, in ons Drentse kleine wereldje bevoorrecht zijn en de hele periode zijn geweest… Een gek jaar in alle opzichten ook wat betreft onze werkzaamheden. Er heerste soms rust op ons terrein die vaker werd afgewisseld door gezellige ‘drukte’ -allemaal volgens de regels-. Samen met vrienden op gepaste afstand stookten we vuurtjes en bakten pannenkoeken. Met onbekende mensen die ons steeds beter wisten te vinden en ons boekten via Natuurhuisje bedachten wat er wél mogelijk was en dat was een hoop. Voor ons was het extra gezellig om oude bekenden uit Amsterdam te ontvangen die even een weekje de stad wilden ontvluchten. Ze streken bij ons neer voor  kalmte, ruimte, gezelligheid en ontspanning.  En die was er natuurlijk volop.  

In het voorjaar van 2020 toen we allemaal werden verrast door Corona waren er annuleringen omdat onze gasten, net als wij, nog  niet helemaal  wisten hoe te handelen. Maar in de zomer toen de regels duidelijk werden en wij omschakelden naar zelfvoorzienende ontbijtjes en dineetjes was er meer vraag dan wij konden bieden aan al die rustzoekers in het land. Wij houden wel van doorpakken en ‘denken in mogelijkheden’ dus plaatsten we in no time,  naast ons Natuurhuisje ook nog een prachtige zelfvoorzienende Safaritent op een weelderig plekje. Het was ondanks de gedeeltelijke lockdown -periodes, toch een feestje om hier te zijn. Even weg van de drukte en ruimte genoeg voor kinderen om te spelen. Ouders in de hangmat met een boek en een wijntje of tot laat in de avond rondzwerven door het bos of wandelen naar een van de vennetjes die de Drentse Hooglanden rijk is.

Een van die prachtige plekken waar we onze gasten in deze lange warme zomer naartoe stuurden is: De Iberenplas. Dit bijna onontdekte meer ligt  verscholen in de boswachterij van Grolloo.  Een pareltje in het bos tussen Schoonloo en Elp waar we onszelf in de afgelopen zomers, na een lange werkdag graag trakteerden op een verkoelende dip. 

Als ode aan deze plek spoelden we hier dan ook op 1 januari het voorafgaande jaar van ons af en verkwikten ons aan het ijskoude water, om vol goede moed het nieuwe jaar te betreden: 2021 ligt aan onze voeten!

Meer blogs