EN
Nu boeken
  • (+31) 6 513 782 71
  • welkom@onderdeappelboom.nl
Blog

5 x frisse neuzen wandel-
tochten. Trek je
wandelschoenen aan.

  •  23 juli 2020
  • Alice Somer

Trek je wandelschoenen aan en een lekkere trui. Trotseer het onstuimige weer van de herfst! De herfst leent zich uitstekend voor mooie wandelingen. En heel veel paddestoelen. Een frisse wind door je haar en de hectiek van alle dag lijkt mijlenver weg. Wij kunnen geen reden bedenken om binnen te blijven. Wel vijf hele goede redenen om naar buiten te gaan!

1. Rondje Mantingerzand

Voor mij is er niks mooiers dan op een mistige ochtend langs mysterieuze jeneverbessen op het Mantingerzand te lopen. Als ik over de mulle zandpaadjes op de zandverstuivingen banjer, en in de verte op de heide de schapen zie, waan ik me alleen op de wereld. En alles is goed.

2. Wolvenspoor, Elp

Voor jong en oud

Pas op…. Durven jullie het aan? Te wandelen langs het spoor van de wolf? Sta in verbinding met de natuur en met jezelf. Waan je een wolf, terwijl je heerlijk ronddwaalt in de donkere bossen en op de Heide. Zoek telkens de voetsporen van de wolf en wie weet.. sta je straks oog in oog met….

Benieuwd wat deze wandeltocht jou gaat brengen? Gewoon doen!

 

3. Stiltewandeling door Mantinger weiden en het oerbos

Groen kom je heen en de pracht van de natuur. Dompel jezelf in stilte onder en luister alleen nog maar. Zo kom je even helemaal tot jezelf. Wandel rustig door dit uniek natuurgebiedje in Drenthe. Ontdek dit oude stukje grond en ga samen met Jet op stiltewandeling.

4. Rondje Scharreveld

Sluier van Stilte… en het geluid van watervogels
We gaan op zoek naar Zonnedauw.

Van het Scharreveld waren in de twintigste eeuw door ontginningsactiviteiten nog maar enkele stukken heide over. In de jaren negentig konden tussenliggende landbouwgronden om worden gevormd tot natuur. Het Scharreveld is hard op weg om weer een van de grotere heidevelden van Drenthe te worden. De vogelrijkdom van het gebied is enorm toegenomen. Heikikkers en Rugstreeppadden hebben de nieuwe waterpartijen al weten te koloniseren. Zeldzame plantensoorten als Heidekartelblad en zonnedauw breiden zich nu weer uit.

.

5. Met de boswachter op avontuur - elke zondag

Samen met de boswachter op avontuur! Dat kan elke zondag in het Dwingelderveld. Al wandelend kom je alles te weten over de planten en dieren. De wandeling met de boswachter is leuk voor het hele gezin. Oja… Vergeet je laarzen en verrekijker niet!

Meer blogs

Blog

Grote bromtol

15 oktober 2020